lauantai 7. joulukuuta 2019

Verhoja ja uusiokäyttöä

Uusiokäyttö on aina ollut lähellä omaa sydäntäni. Ympäristöystävällisyys on arvo jota itse haluan toteuttaa omissa töissäni.

Joten halusin saada kouluni joulumyyjäisiin tuotteita jotka olisivat käytännöllisiä sekä myöskin luontoystävällisiä.
Valoverhot


Verhojen uusi elämä

Päätin että tämä tuote olisi kestovanulaput joita käytän itsekin joten opettelin virkkaamaan niitä. Mutta vanulaput menevät aivan pieniksi palloiksi ja hukkuvat pesukoneeseen jollei niissä käytetä pesupussia. Joten seuraavana projektina olisi keksiä sopiva kangas pesupussiksi.
Opettajani ehdotti vanhoja valoverhoja jotka hän löysi varastosta. Ihastuin näiden verhojen kukkakuosiin ja muuten pinkkiin kankaaseen josta kirjoitan seuraavassa postauksessa enemmän. 
Ongelmana oli keksiä sopiva sulkumekanismi sillä sen pitää olla helposti avattava ja pysyä kiinni myös linkouksen aikana. Kokeilin aluksi kuminauhaa mutta päädyin enemmän narulla solmittavaan vaihtoehtoon joka tuntuu pysyvän kiinni paljon paremmin. 

Kestovanulaput




Pesupussi vanulapuille


Verhoista on moneksi

Verhot olivat tottakai isot joten sain tehtyä noin parisenkymmentä pussia mutta kangasta tuntui jäävän hyvin paljon. Eli uusia käyttötarkoituksia miettimään.
Ensi vuonna (2020) pitäisi kaupoista poistua muoviset hedelmäpussit joten kestohedelmäpussit tulisivat tarpeeseen ja valoverhot sopisivat hyvin tähän käyttötarkoitukseen keveytensä puolesta.
Ompelin näihin myös sivuille paikan etiketeille jossa ne pysyvät hyvin ja ovat silti helpot irrottaa.
Hedelmäpussit

Eli verhot päätyivät hyötykäyttöön ja saivat uuden elämän. Seuraavassa tekstissäni kerron enemmän minkä käyttötarkoituksen sai taustalla ollut pinkki kangas näistä verhoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti