tiistai 20. elokuuta 2019

Kuva tummemmalle kankaalle

Tänään projektina oli siirtää kuva tummemmalle kankaalle. Joten aloitinkin tällä kertaa muokkaamaan kuvaa kollikissastani, tarkoituksena saada kankaasta lompakkopussukkaan sopiva kuva.

Käsittelemätön kuva

Muokkasin kuvaa photoshopilla tarkoituksenani muokata taustasta kauniin vaaleanpunainen. Lempiväri ja ajattelin että se sopisi hyvin myös tummemman kankaan kanssa.
Muokkaaminen oli ihan mukava kokeilu ja sain taustan puhdistettua taikasauva työkalun sekä kloonaamisen avulla. (Huomaatko mitkä alueet on kloonattu? ;) )
Ongelmaksi syntyi että kuvissa oli osa valkoisista 255 arvoa eli tulostin käsittää sen läpinäkyväksi. Arvon pitäisi olla 254 joten kuvasta olisi osa valkoisista kohdista jäänyt läpinäkyväksi ja tullut samanväriseksi pohjakankaan kanssa.
Ongelma selvisi muuttamalla kuvan kontrastia ja vähentämällä valoisuutta joten kuvasta tuli vähän tummempi.
Photoshopilla muokattu
Valitsin kankaaksi tummanharmaan kun ihan mustaa ei löytynyt. Itseasiassa tumman harmaa taisi olla jopa mustaa parempi.
Tämä työ oli erilainen kuin valkoiselle kankaalle printattu, eli kankaalle levitettiin esikäsittelyainetta joka sitten prässättiin vieläkin kuumemmalla jotta käsittelyaine imeytyisi.

Kuva kankaalla
Eli kuvasta tuli paljon vaaleampi kuin luulin ja koko oli suurempi. Täytyy nyt miettiä mitä tästä sittenkin teen sillä lompakkopussukaksi tämä on liian suuri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti