torstai 29. elokuuta 2019

Minun viikkoni

Tässä lyhyt tarina mitä tällä viikolla on ollut ohjelmassa. Eli maanantai alkoi  retkellä koulun kanssa Fiskars Villageen.

Fiskarsin myymälä ja Iittalaa yms.

Englantilaista posliinia ja korttitaideteos

Fiskarsin myymälä oli tietysti kaiken keskus ja he olivat myös ostaneet Wedgwoodin joka oli ihanaa englantilaista posliinia. Esillepanot olivat todella kauniita ja romanttisen tyylisiä tässä myymälässä.

Vanhaa ja uutta fiilistä

Upeita esillepanoja ja Australialaista puuta

Siellä oli myös monia muita pienempiä putiikkeja joissa oli ihanaa paikallista käsityötä esillä, sekä kuvassa näkyvä lipasto joka oli tehty australialaisesta kamferipuusta. Kyseinen perheyritys toimi sekä Australiassa että Suomessa.

Camilla Mobergin valaisin
Camilla Mobergilla oli muutenkin ihania lasiteoksia esillä, mutta mieleen hän jäi eniten motivationaalisen puheensa ansiosta. Hän kertoi käsityöyrittäjän arjesta, haasteista ja mistä hän löytää inspiraationsa ja syynsä jatkaa. 

Viikko jatkui heti tiistaista lähtien ompeluharjoituksilla. Teimme mm. erilaisia saumoja, näistä useimmat eivät olleet itselleni entuudestaan tuttuja mutta varmaan tulee käyttöä jatkossa.

Erilaisia saumoja

Sitä seurasi erilaisten käänteiden teko. Opin ainakin sen miten tärkeää on silittää oikeasti sen mitan mukaan mitä annetaan, jos se on sentti niin sen todella kannattaa olla sen mittainen.

Seuraavaksi vuorossa oli käsipyyhkeen teko nimikirjaimella. Valitsin luonnollisesti A:n mutta värinä oli valmiiksi vaaleansininen vaikka vaaleanpunainen olisi ollut enemmän omaan mieleeni.

Ompelemani Pyyhe

Eli viikko täynnä tapahtumia ja oppimista. Tänään meno jatkuu Adobe illustration ohjelman opettelemisella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti