tiistai 21. tammikuuta 2020

Materiaalien testausta näyttöön

Teen näytöksi tuotelinjan. Yhdistävänä tekijänä on uusiokäyttö ja kukkaset. 
Materiaaleina käytän aiemmin saamiani huonekalu- ja sisustuskankaita. Huonekalu ja sisustuskankaat sopivat hyvin käytettäksi laukuissa ja pussukoissa sillä ne ovat vahvoja, eivät nyppyynny helposti ja ne eivät joudu kovin paljoa ihon kanssa kosketuksiin toisin kuin esim. vaatteissa käytettäessä.
Olen myös innokas koruntekijä joten halusin tuoda myös tämän puolen esille itsestäni näytössä. Käyttämäni helmet näihin pussukoihin ostin kirpputorilta ja sain osan siemenhelmistä myös lahjaksi ystävältäni joka muuten olisi heittänyt ne menemään.

Osa helmistä ja kankaista joita käytän
Aloitin koko homman testaamalla kankaat pesemällä ne. Suurin osa kankaista oli nimittäin sellaisia joissa pesu oli kiellettyä, mutta se saattoi johtua siitä että ne kutistuisivat tai niille olisi tehty erilaisia viimeistyksiä.

Eli testasin ne mittaamalla ne ensin, jotta huomaisin mahdollisen kutistumisen. Sitten pesin ne käsin ja liotin niitä ensin muutaman tunnin lämpimässä vedessä käyttäen normi pyykinpesuainetta. Valitsin käsipesun koska ommeltuani helmet niitä ei muutenkaan saisi käyttää pesukoneessa.

Pesu käynnissä
Kankaat reagoivat hyvin kokeiluuni eivätkä edes värjäytyneet. Ainoastaan yksi kangas kutistui 0,5cm, eli noin 1,5% pelkästään.

Yritin ottaa selvää kankaiden kemiallisista viimeistyksistä, ensin nettisivujen (Bellfire ja Ashley Wilde) mutta näistä ei selvinnyt mitään merkittävää. Kävin sen jälkeen paikassa mistä olin saanut lahjoituksena nämä kyseiset kangasnäytepalat. Näytepalat leikataan samoista kangaspakoista kuin sohvissa käytettävät kankaat. Eli niissä on lianhylkivyys käsittely koska useat asiakkaat tietenkin koskevat näihin näytepaloihin, kevyt palosuojaus, sekä uv-suoja koska sisustuksessa käytettävät kankaat haalistuisivat muuten aika nopeasti auringonvalossa.

Eli siinä lyhyesti mitä materiaaleja käytän ja miten ne testasin ennen käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti