tiistai 7. tammikuuta 2020

Tilaustyönä kännykkäpussi

Koulun myyjäisissä luokseni tuli asiakas joka etsi kännykkäpussia. Mielestäni idea kuulosti kiinnostavalta ja sopivan haastavalta joten tarjosin mahdollisuutta että tekisin sen hänelle tilaustyönä.

Eli tässä oli perusjuttu:

-Kännykkäpussi jonka voi kiinnittää legginsien vyötärölle helposti jonkinlaisella haka menetelmällä, pysyy ja helppo ottaa auki

-Mahdollisimman vedenpitävä ja materiaalin pitäisi olla helposti pyyhittävä puhtaaksi koska asiakas harrasti puutarhatöitä

-Joko lippasulkeminen tai vetoketju

Ja ajankohdaksi asiakkaalle kävi että hän tulisi hakemaan sitä tuleviin joulumyyjäisiin jossa kävisin eli viimeistään 15.12 jolloin oli Plazassa myyjäiset.

Suunnitelman tekoa


Aluksi piti laatia mittasuhteet kännykkäpussille, eli olin mitannut nopeasti kännykän myyjäisissä että se vastasi oman kännykkäni kokoa. Päädyin tekemään lipallisen mallin koska se pitäisi sadetta paremmin kuin vetoketjullinen.
Kiinnitysmenetelmäksi löysin rautakaupasta veneilyosastolta tukevan tuntuisen karbiinihaan. Se vain painettaisiin kiinni ilman sen kummempaa availua.
Lisäsin pussiin myös pehmustetta jotta tuotteesta tulisi tukevampi kuin pelkällä kankaalla. Sekä pehmuste suojaisi myös kännykkää pieniltä kolhuiltakin.
Kankaiksi valitsin tummemman värisiä sekä vettähylkivämpiä materiaaleja. Eli luonnonmateriaalit eivät olisi sopineet tarkoitukseen. 


Valmistus

Alkuun tuli ongelma siinä että leikkaamistani kangaista tuli liian pieni pussi koska lisäämäni pehmuste pienensi sitä. Muutenkin pehmuste piti ommella kiinni vuorikankaaseen kiinni ja vähän pienempänä kuin vuori sillä pehmuste venyy ja ompelujäljestä tulee saumoista kauniimpaa kun siellä ei ole pehmustetta lisäämässä paksuutta.

Aloitin aluksi tekemällä vinonauhan lippaan mutta päädyin tekemään sen ilman sitä. Mielestäni jäljestä tuli siistimpi tällä tavalla. Lipan ompelu oli muutenkin aika haastava mutta kehittävä prosessi. 

Ompelin taakse d-linkin kiinni jotta saisin karbiinihaan kiinni.


Lopputulos oli vähän suurempi mutta hyvännäköinen. Tein myös samalla eri version jossa oli vetoketjukiinnitys.

Lopputulos

Otin molemmat pussukat mukaan myyjäisiin ja jäin jännityksellä odottamaan tulisiko asiakas paikalle. Ja tulihan hän, mutta hänen kännykkänsä oli vaihtunut. Vetoketjullinen versio oli siis aivan liikaa pieni, mutta lipallinen versio oli aivan täydellinen. Asiakas ihastui materiaaliin ja siihen että olin saanut kiinni hänen ideastaan ja onnistunut toteuttamaan sen.
Tuli niin hyvä olo kuulla miten toinen rakastuu ensisilmäyksellä itse tekemääni tuotteeseen.
Ja sain vielä halauksen hinnan lisäksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti